Laurent-Perrier
Cuvée Rosé Robe Bambou | Fles 75 cl
Sinds 2016 heeft Laurent-Perrier elk jaar een nieuwe etui ontworpen om het proeven van deze uitzonderlijke rosé champagne te verbeteren. Aangeboden in een beperkte oplage en herbruikbaar dankzij de sluiting, wordt er nu reikhalzend uitgekeken naar deze traditie door zowel champagne- als designliefhebbers. De fles van dit jaar is geïnspireerd op de weelderigheid van de tropen.
Al onze champagnes worden opgeslagen bij gereguleerde temperatuur
Van 7,99 € in Nederland en 5,99 € in Europa. Gratis levering in afhaalpunt vanaf 199,99 €
Met Visa, MasterCard en bankoverschrijving
Laat een kort bericht in uw pakket achter
Sinds 2016 heeft Laurent-Perrier elk jaar een nieuwe etui ontworpen om het proeven van deze uitzonderlijke rosé champagne te verbeteren. Aangeboden in een beperkte oplage en herbruikbaar dankzij de sluiting, wordt er nu reikhalzend uitgekeken naar deze traditie door zowel champagne- als designliefhebbers. De fles van dit jaar is geïnspireerd op de weelderigheid van de tropen.
Lange, slanke stelen en dunne bamboebladeren geven een glimp van een royaal gevormde fles. Ver, ver weg van de wijngaarden van de Champagne en het vaak harde continentale klimaat, staat bamboe symbool voor lichtheid, weerstand en zuiverheid.
Laurent-Perrier Cuvée Rosé is gemaakt van 100% Pinot Noir druiven uit de Montagne de Reims. Deze rosé champagne is het resultaat van een zeer technische productiemethode: maceratie.
Zodra de druiven geoogst zijn, worden ze ontsteeld en in een maceratievat gelegd. In deze kuip macereren het sap en de druivenschillen gedurende 48 tot 72 uur om de aromatische expressie van de beste Pinot Noir-jaargangen naar boven te halen. Het sap wordt dan afgegoten (gescheiden van de schillen), gefermenteerd en gevinifieerd in een aparte kuip. Dit is een delicate operatie die precisie en geduld vereist.
De wijn heeft een frambozenkleur met zalmtinten.
In de neus onthult deze uitzonderlijk frisse wijn toetsen van framboos, rode bes, aardbei en zwarte kers.
In de mond is deze champagne fruitig, levendig en lichtzuur, waardoor je het gevoel krijgt dat je in een mand met vers rood fruit duikt.
Een champagne voor zowel aperitieven als desserts.
Pinot Noir (100%)
Montagne de ReimsBouzyAmbonnayLouvoisTours-sur-Marne
Gerijpt in vaten
Gerealiseerd
Brut (tussen 6 en 12 g/l)
FruitigKrachtig
Kan worden genoten als aperitief, maar kan ook een hele maaltijd begeleiden.
9°C
Chef-sommelier van het 3-sterrenrestaurant Pierre Gagnaire, Patrick Borras begeleidt en adviseert het team van Plus de Bulles sinds 2009. Een echt engagement en een kwaliteitsgarantie voor alle champagnes die op de site worden aangeboden.
Meer informatie +🍾 Formaat | Fles |
---|---|
📍 Terroirs | Montagne de reims |
↕️ Dosering | Brut champagne |
⏳ Wijn rijping | Champagne gerijpt in vaten |
🔎 Malolactische gisting | Gerealiseerd |
🎨 Kleur | Rosé champagne |
⭐ Vintage | Non-vintage champagne |
💡 Soort champagne | Rosé de saignée |
🍇 Druivensoort | Pinot noir |
De mening van de gidsen