De geschiedenis van het Huis Louise Brison is vooral een familieverhaal dat zich al 4 generaties lang voortzet. Haar wijngaard is gelegen in de Côte des Bar op een Kimmeridgiaanse bodem samengesteld uit een argilo-kalksteen moedergesteente rijk aan gefossiliseerde mariene organismen. Een unieke terroir met een ideale blootstelling, waarop Pinot Noir, met zijn genereuze en verfijnde expressie, en Chardonnay, die rondheid en finesse biedt, worden geteeld. Na jaren van respectvolle cultuurpraktijken begon het Huis Louise Brison in 2017 met de overgang naar biologische wijnbouw en verkregen ze de biologische certificering vanaf de oogst van 2020.
De champagnes van Louise Brison nodigen uit tot een reis door geuren, smaken en kleuren. De cuvées zijn jaargangen om elk jaar de vrijheid te geven zich uit te drukken en hun eigen nuances en emoties aan te bieden. Ze worden gevinificeerd en gerijpt in eikenhouten vaten, een levend materiaal dat helpt bij het ontwikkelen van aromatische complexiteit. We vinden de Chardonnay de la Côte des Bar 2017, een pure en verfijnde champagne die Chardonnay-liefhebbers zal verleiden, de Rosé de la Côte des Bar 2017, een maceratie rosé met een gedurfde stijl en prachtige vruchtige en genotvolle noten, of de cuvée A l'Aube de la Côte des Bar 2017, een gedurfde cuvée met veel frisheid en een zekere complexiteit op het palet.
Dit product is alleen beschikbaar voor bepaalde klanten.
log in op uw account
Dit product is alleen beschikbaar voor bepaalde klanten.
log in op uw account
Dit product is alleen beschikbaar voor bepaalde klanten.
log in op uw account
🔢 Aantal beschikbare producten | 7 |
---|---|
🎨 Kleur | Witte champagne, Rosé champagne |
🍾 Formaat | Fles, Magnum |
↕️ Dosering | Natuurlijke champagne, Extra brut champagne, Brut champagne |
🍇 Druivensoort | Pinot noir, Chardonnay |
📍 Terroirs | Côte des bar |
⭐ Vintage | Vintage 2002, Vintage 2004, Vintage 1998, Vintage 2020, Vintage 2017 |
📦 Verpakking | Champagne in houten kisten |
💡 Soort champagne | Coteaux champenois, Blanc de blancs |