Philipponnat
Les Cintres 2006 | Fles 75 cl - Houten kist
Cuvée Les Cintres 2006 is een nectar van de zonnigste percelen van Clos des Goisses. Deze wijngaard, de oudste en beroemdste van de streek, ligt op de hellingen van Mareuil-sur-Ay, geklasseerd als Premier Cru. Gemaakt van pinot noir (70%) en chardonnay (30%) heeft hij een buitengewoon aromatisch karakter dat perfect past bij kreeft, wit vlees of, na een paar jaar, kaas.
Al onze champagnes worden opgeslagen bij gereguleerde temperatuur
Van 7,99 € in Nederland en 5,99 € in Europa. Gratis levering in afhaalpunt vanaf 199,99 €
Met Visa, MasterCard en bankoverschrijving
Laat een kort bericht in uw pakket achter
Cuvée Les Cintres 2006 is een nectar van de zonnigste percelen van Clos des Goisses. Deze wijngaard, de oudste en beroemdste van de streek, ligt op de hellingen van Mareuil-sur-Ay, geklasseerd als Premier Cru. Gemaakt van pinot noir (70%) en chardonnay (30%) heeft hij een buitengewoon aromatisch karakter dat perfect past bij kreeft, wit vlees of, na een paar jaar, kaas.
2006 was een jaar met zeer contrasterende weersomstandigheden, maar toch leverde het een uitstekend en wonderbaarlijk wijnjaar op. Een warme, zonnige juli werd gevolgd door een koude, regenachtige augustus, die misschien bedreigend was, maar uiteindelijk leidde tot een perfect evenwicht in september. Dit wijnjaar wordt gekenmerkt door een zekere zuurheid die getemperd wordt door een aangename soepelheid die te danken is aan de goede rijpheid van de druiven.
Deze champagne wordt op traditionele wijze geproduceerd, volledig gefermenteerd in eiken vaten en geblend vanaf de eerste persingen. Malolactische gisting wordt niet uitgevoerd om een goede zuurtegraad in de mond te behouden. Dit wordt gecompenseerd door een extra brut dosering (4,5 g/L). Dit evenwicht tussen frisheid en vinositeit zorgt ervoor dat de wijn al zijn zuiverheid behoudt.
Voordat deze cuvée te koop wordt aangeboden, wordt hij zorgvuldig bewaard in de kelders van het huis om te rijpen op zijn droesem. Tijdens deze periode van negen jaar krijgt hij een grote en bewonderenswaardige aromatische complexiteit.
Zijn briljante, licht goudgele kleur wordt versterkt door aantrekkelijke slierten persistente belletjes.
De eerste neus is zeer expressief en onthult tonen van rood fruit (frambozen) voordat hij plaatsmaakt voor geuren van honing en toast, kenmerkend voor Frans eikenhout.
De aanzet in de mond is precies en rijk aan rood fruit. Er zijn aroma's van kirsch-framboos, met subtiele rooktoetsen. De tannines zijn soepel en rond. De elegante, frisse afdronk belooft een goed bewaarpotentieel (minstens 5 jaar).
Pinot Noir (70%)Chardonnay (30%)
Vallée de la MarneMareuil-sur-Ay
Premier cru
2006
Verhoogd in hout
Niet uitgevoerd
Extra brut (tussen 0 en 6 g/l)
FruitigBebostVergoedingen
Kan worden genoten als aperitief, maar kan ook een hele maaltijd begeleiden.
10°C
🍾 Formaat | Fles |
---|---|
📦 Verpakking | Champagne in houten kisten |
📍 Terroirs | Vallée de la marne |
📏 Schaal | Premier cru |
↕️ Dosering | Extra brut champagne |
⏳ Wijn rijping | Champagne op hout gerijpt |
🔎 Malolactische gisting | Niet uitgevoerd |
🎨 Kleur | Witte champagne |
⭐ Vintage | Vintage 2006 |
🍇 Druivensoort | Pinot noir, Chardonnay |
❤️ Selecties | Vintage champagne |
De mening van de gidsen