Champagne Philipponnat - Les Cintres 2006 - Fles 75 cl - Houten kist
      Champagne Philipponnat - Les Cintres 2006 - Fles 75 cl - Houten kist

      Philipponnat

      Les Cintres 2006 | Fles 75 cl - Houten kist

      Cuvée Les Cintres 2006 is een nectar van de zonnigste percelen van Clos des Goisses. Deze wijngaard, de oudste en beroemdste van de streek, ligt op de hellingen van Mareuil-sur-Ay, geklasseerd als Premier Cru. Gemaakt van pinot noir (70%) en chardonnay (30%) heeft hij een buitengewoon aromatisch karakter dat perfect past bij kreeft, wit vlees of, na een paar jaar, kaas.

       
      Bij gereguleerde temperatuur opgeslagen

      Al onze champagnes worden opgeslagen bij gereguleerde temperatuur

      24H Levering

      Van 7,99 € in Nederland en 5,99 € in Europa. Gratis levering in afhaalpunt vanaf 199,99 €

      Beveiligde betaling

      Met Visa, MasterCard en bankoverschrijving

      Geschenk bericht

      Laat een kort bericht in uw pakket achter

      Omschrijving

      Cuvée Les Cintres 2006 is een nectar van de zonnigste percelen van Clos des Goisses. Deze wijngaard, de oudste en beroemdste van de streek, ligt op de hellingen van Mareuil-sur-Ay, geklasseerd als Premier Cru. Gemaakt van pinot noir (70%) en chardonnay (30%) heeft hij een buitengewoon aromatisch karakter dat perfect past bij kreeft, wit vlees of, na een paar jaar, kaas.

      2006 was een jaar met zeer contrasterende weersomstandigheden, maar toch leverde het een uitstekend en wonderbaarlijk wijnjaar op. Een warme, zonnige juli werd gevolgd door een koude, regenachtige augustus, die misschien bedreigend was, maar uiteindelijk leidde tot een perfect evenwicht in september. Dit wijnjaar wordt gekenmerkt door een zekere zuurheid die getemperd wordt door een aangename soepelheid die te danken is aan de goede rijpheid van de druiven.

      Deze champagne wordt op traditionele wijze geproduceerd, volledig gefermenteerd in eiken vaten en geblend vanaf de eerste persingen. Malolactische gisting wordt niet uitgevoerd om een goede zuurtegraad in de mond te behouden. Dit wordt gecompenseerd door een extra brut dosering (4,5 g/L). Dit evenwicht tussen frisheid en vinositeit zorgt ervoor dat de wijn al zijn zuiverheid behoudt.

      Voordat deze cuvée te koop wordt aangeboden, wordt hij zorgvuldig bewaard in de kelders van het huis om te rijpen op zijn droesem. Tijdens deze periode van negen jaar krijgt hij een grote en bewonderenswaardige aromatische complexiteit.

      Zijn briljante, licht goudgele kleur wordt versterkt door aantrekkelijke slierten persistente belletjes.

      De eerste neus is zeer expressief en onthult tonen van rood fruit (frambozen) voordat hij plaatsmaakt voor geuren van honing en toast, kenmerkend voor Frans eikenhout.

      De aanzet in de mond is precies en rijk aan rood fruit. Er zijn aroma's van kirsch-framboos, met subtiele rooktoetsen. De tannines zijn soepel en rond. De elegante, frisse afdronk belooft een goed bewaarpotentieel (minstens 5 jaar).

      Kenmerken

      Terroirs

      • Druivensoort:

        Pinot Noir (70%)Chardonnay (30%)

      • Terroirs:

        Vallée de la MarneMareuil-sur-Ay

      • schaal van wijnjaar:

        Premier cru

      Vinificatie

      • Kleur

      • Jaargang:

        2006

      • Wijnverzorging:

        Verhoogd in hout

      • Malolactische gisting:

        Niet uitgevoerd

      • Dosage:

        Extra brut (tussen 0 en 6 g/l)

      Proeverij

      • Aromas:

        FruitigBebostVergoedingen

      • Combinaties:

        Kan worden genoten als aperitief, maar kan ook een hele maaltijd begeleiden.

      • Bedienings temperatuur:

        10°C

      • Hoogtepunt:

        Hoogtepunt:20152021
        (Apogeum)
        2034

      Sterrentafels

      De champagnes van dit domein worden voorgesteld op de volgende kaarten:
      Paul Bocuse (Collonges-au-Mont-d'Or) Guy Savoy (Paris) Pierre Gagnaire (Paris) Michel Bras (Laguiole) Pic (Valence) Le Petit Nice (Marseille) Auberge du Vieux Puits (Fontjoncouse) La Bouitte (Saint-Martin-de-Belleville) Arpège - Alain Passard (Paris) Maison Lameloise (Chagny) Régis et Jacques Marcon (Saint-Bonnet-Le-Froid) Plaza Athénée - Alain Ducasse (Paris) Pavillon Ledoyen - Yannick Alléno (Paris) L'Astrance (Paris) Arpège (Paris) Epicure au Bristol (Paris) L'Assiette Champenoise (Reims) Alexandre (Garons) Michel Sarran (Toulouse) Le Puits Saint-Jacques (Pujaudran) L'Oasis (Mandelieu-La-Napoule) L'Oustau de Baumanière (Les-Beaux-de-Provence) Les Cèdres (Granges-les-Beaumont) Mère Brazier (Lyon) L'Atelier d'Edmond (Val d'Isère) Le Bateau Ivre (Le-Bourget-du-Lac) La Bastide de Capelongue (Bonnieux) Christopher Coutanceau (La Rochelle) La Grand'Vigne (Martillac) La Grande Maison de Bernard Magrez (Bordeaux) Le Pressoir d'Argent - Gordon Ramsay (Bordeaux) Carré des Feuillants (Paris) Maison Rostang (Paris) Le Meurice - Alain Ducasse (Paris) Le Taillevent (Paris) Les Crayères (Reims) Meurin (Busnes)

      De mening van de gidsen

      4.6 / 5(3 Gids nooten)
      18.5 / 20
      Revue du Vin de France
      17 / 20
      Le Point
      18.5 / 20
      Jancis Robinson

      Philipponnat Les Cintres 2006 : goed om te weten

      🍾 FormaatFles
      📦 VerpakkingChampagne in houten kisten
      📍 TerroirsVallée de la marne
      📏 SchaalPremier cru
      ↕️ DoseringExtra brut champagne
      ⏳ Wijn rijpingChampagne op hout gerijpt
      🔎 Malolactische gistingNiet uitgevoerd
      🎨 KleurWitte champagne
      ⭐ VintageVintage 2006
      🍇 DruivensoortPinot noirChardonnay
      ❤️ SelectiesVintage champagne