Pol Roger
Brut Réserve | Fles 75 cl - Zaak
Geïnspireerd door schilderijen van Winston Churchill schreef Tess Costil, studente aan de Auckland Universitý of Technology in Nieuw-Zeeland, de Winston Churchill Design Competition 2019 uit. Deze wedstrijd, die werd gelanceerd in samenwerking met het huis van Pol Roger, vroeg elke deelnemer om zich een kist voor Brut Réserve voor te stellen.
Al onze champagnes worden opgeslagen bij gereguleerde temperatuur
Van 7,99 € in Nederland en 5,99 € in Europa. Gratis levering in afhaalpunt vanaf 199,99 €
Met Visa, MasterCard en bankoverschrijving
Laat een kort bericht in uw pakket achter
Geïnspireerd door schilderijen van Winston Churchill schreef Tess Costil, studente aan de Auckland Universitý of Technology in Nieuw-Zeeland, de Winston Churchill Design Competition 2019 uit. Deze wedstrijd, die werd gelanceerd in samenwerking met het huis van Pol Roger, vroeg elke deelnemer om zich een kist voor Brut Réserve voor te stellen.
De creatie van Tess Costil is geïnspireerd op een van haar beroemdste schilderijen: "The Goldfish Pool at Chartwell".
Er zal een beperkte oplage worden geproduceerd voor eind 2020.
De Brut Réserve van Pol Roger wordt gemaakt van een dertigtal verschillende cru's, elk uit een ander oogstjaar. De blend evolueert elk jaar om de authenticiteit van de Pol Roger stijl oogst na oogst te behouden. Elk jaar vinden we echter ongeveer een derde van elk van de drie belangrijkste druivensoorten van de Champagne: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier.
Na klaring bij 8°C, een techniek die alleen Pol Roger gebruikt, worden de wijnen vergist in aparte cuvées volgens hun herkomst om de primaire aroma's van de wijn te behouden. Deze cuvée rijpt minimaal 3 jaar in de kelders van Pol Roger in Epernay.
De Brut Réserve van Pol Roger is een strogele champagne met een overvloedige, fijne bruis.
De neus is krachtig en uitnodigend en onthult aanvankelijk aroma's van peer en mango, gevolgd door kamperfoelie en witte jasmijn, en vervolgens vanille.
In de mond biedt de Pol Roger Brut Réserve achter een openhartige en dynamische aanzet een mooie harmonie en een aangename frisheid. Smaken van gekookt fruit (kweeperengelei, abrikozenjam, enz.) worden gecombineerd met geuren van bijenwas en acaciahoning. Met fruitige noten (gekonfijte sinaasappelschil, mandarijn, enz.) en kruidige noten (kardemom, groene anijs, enz.) is de aromatische persistentie absoluut opmerkelijk.
Pinot Noir (34%)Pinot Meunier (33%)Chardonnay (33%)
Montagne de ReimsCôte des BlancsVallée de la Marne
Gerijpt in vaten
Gerealiseerd
Brut (tussen 6 en 12 g/l)
BloemenFruitigPittigeKrachtigVergoedingen
Te serveren als aperitief of aan het begin van een maaltijd
10°C
Chef-sommelier van het 3-sterrenrestaurant Pierre Gagnaire, Patrick Borras begeleidt en adviseert het team van Plus de Bulles sinds 2009. Een echt engagement en een kwaliteitsgarantie voor alle champagnes die op de site worden aangeboden.
Meer informatie +🍾 Formaat | Fles |
---|---|
📦 Verpakking | Champagne in een koffer |
📍 Terroirs | Montagne de reims, Côte des blancs, Vallée de la marne |
↕️ Dosering | Brut champagne |
⏳ Wijn rijping | Champagne gerijpt in vaten |
🔎 Malolactische gisting | Gerealiseerd |
🎨 Kleur | Witte champagne |
⭐ Vintage | Non-vintage champagne |
🍇 Druivensoort | Pinot noir, Pinot meunier, Chardonnay |
De mening van de gidsen