Alfred Gratien
Cuvée Paradis Rosé 2007 | Fles 75 cl
Cuvée Paradis Rosé 2007 van Alfred Gratien is een zachte, fruitige cuvée.
Al onze champagnes worden opgeslagen bij gereguleerde temperatuur
Van 7,99 € in Nederland en 5,99 € in Europa. Gratis levering in afhaalpunt vanaf 199,99 €
Met Visa, MasterCard en bankoverschrijving
Laat een kort bericht in uw pakket achter
Cuvée Paradis Rosé 2007 van Alfred Gratien is een zachte, fruitige cuvée.
Deze champagne is een blend van 63% Chardonnay en 37% Pinot Noir. Deze streng geselecteerde druiven worden gevinifieerd en gerijpt in kleine eikenhouten vaten van 228 liter, geheel volgens de traditie.
Voor deze cuvée heeft de keldermeester ervoor gekozen om de malolactische gisting te blokkeren om de aard van de druiven en de persoonlijkheid van het terroir te respecteren. Dit zijn de kwaliteiten die van Cuvée Paradis Rosé 2007 Alfred Gratien zo'n unieke Champagne maken.
Deze champagne heeft een heldere koperkleur, bezaaid met fijne belletjes. Het bruisen is afgemeten.
De eerste neus is luchtig met florale en minerale toetsen. Saffraan, toast en vers leer volgen. Tot slot tonen van sinaasappelschil en rood fruit.
In de mond is dit een frisse, volle wijn en het bruisen lijkt onmiddellijk te smelten. De wijn is breed en geconcentreerd in de mond. De dosering is laag en de wijn ontvouwt zich zonder zwaarte tegen een achtergrond van kalkachtige mineraliteit. Deze zeer fijne vinositeit genereert een romige textuur.
De afdronk is lang, gestructureerd en vol, terwijl de textuur droger wordt.
Dit is een Champagne van fijne oorsprong en fijne substantie. Hij is meer wijnachtig dan bruisend en wint aan kracht en kwaliteit naarmate hij opwarmt in de fles, met een echt potentieel en gastronomische stijl.
Een Champagne voor speciale gastronomische gelegenheden, te serveren tussen 10 en 14°C. Hij past goed bij de meest malse gerechten (de meest delicate vis, rund-, lams- of kalfsvlees, het edelste orgaanvlees).
Chardonnay (63%)Pinot Noir (37%)
Montagne de ReimsCôte des BlancsVallée de la Marne
Premier cru
2007
Verhoogd in hout
Niet uitgevoerd
Brut (tussen 6 en 12 g/l)
BloemenFruitigPittigeMineraalGeroosterd
Kan een hele maaltijd begeleiden
10°C
Chef-sommelier van het 3-sterrenrestaurant Pierre Gagnaire, Patrick Borras begeleidt en adviseert het team van Plus de Bulles sinds 2009. Een echt engagement en een kwaliteitsgarantie voor alle champagnes die op de site worden aangeboden.
Meer informatie +🍾 Formaat | Fles |
---|---|
📍 Terroirs | Montagne de reims, Côte des blancs, Vallée de la marne |
📏 Schaal | Premier cru |
↕️ Dosering | Brut champagne |
⏳ Wijn rijping | Champagne op hout gerijpt |
🔎 Malolactische gisting | Niet uitgevoerd |
🎨 Kleur | Rosé champagne |
⭐ Vintage | Vintage 2007 |
🍇 Druivensoort | Pinot noir, Chardonnay |
❤️ Selecties | Vintage champagne |
De mening van de gidsen