• Exclusief
  • Hve
Champagne Dehours - Brisefer 2011 - Magnum 150 cl
  • Exclusief
  • Hve
Champagne Dehours - Brisefer 2011 - Magnum 150 cl

Dehours

Brisefer 2011 | Magnum 150 cl

Deze magnum Brisefer 2011 van Jérôme Dehours is een gulle en expressieve Blanc de Blancs champagne.

 
Bij gereguleerde temperatuur opgeslagen

Al onze champagnes worden opgeslagen bij gereguleerde temperatuur

24H Levering

Van 7,99 € in Nederland en 5,99 € in Europa. Gratis levering in afhaalpunt vanaf 199,99 €

Beveiligde betaling

Met Visa, MasterCard en bankoverschrijving

Geschenk bericht

Laat een kort bericht in uw pakket achter

Omschrijving

Deze magnum Brisefer 2011 van Jérôme Dehours is een gulle en expressieve Blanc de Blancs champagne.

Deze cuvée is gemaakt van Chardonnay van een wijngaard aangeplant op het Mareuil-le-port terroir. Dit is een bijzondere wijnstok omdat de grootvader van Jérôme Dehours er al een groot perceel van had geïdentificeerd en er zijn prestigieuze cuvée mee maakte.

Deze wijnstok werd onderaan de heuvel aangeplant in 1947, 1966 en 1992. Het heeft een lichte helling van 5%, ligt op het oosten en bestaat uit Sparnaciaanse sedimentaire klei die aan de oppervlakte is ontkolkt, dus het heeft heel weinig kalksteen.

De wijnstokken worden geselecteerd door Massale en de grond wordt mechanisch bewerkt onder de rijen, met het centrale deel begraasd.

De wijnen fermenteren en rijpen op de droesem in vaten van 200, 300 en 500 liter, met inheemse gisten. Na het degorgeren wordt de wijn zeer licht geblend, tussen 0 en 2 g/L.

Er werden slechts 667 magnums van deze jaargang 2011 geproduceerd.

Jérôme Dehours raadt aan om deze Brisefer 2011 te serveren in een groot wit wijnglas op een temperatuur van meer dan 10°. Indien gewenst kan je deze champagne decanteren.

Kenmerken

Terroirs

  • Druivensoort:

    Chardonnay (100%)

  • Terroirs:

    Vallée de la MarneMareuil-le-Port

Vinificatie

  • Kleur

  • Jaargang:

    2011

  • Wijnverzorging:

    Verhoogd in hout

  • Malolactische gisting:

    Niet uitgevoerd

  • Dosage:

    Extra brut (tussen 0 en 6 g/l)

Proeverij

  • Aromas:

    FruitigBanketbakker

  • Combinaties:

    Te serveren als aperitief of aan het begin van een maaltijd

  • Bedienings temperatuur:

    11°C

  • Hoogtepunt:

    Hoogtepunt:20222027
    (Apogeum)
    2032

Sterrentafels

De champagnes van dit domein worden voorgesteld op de volgende kaarten:
El Bulli (Espagne) L’Assiette Champenoise (Reims) Epicure au Bristol (Paris) Les Crayères (Reims) Mugaritz (Espagne) Les Berceaux (Epernay) La Table des Frères Ibarboure (Bidart) Racine (Reims) Le Grand Cerf (Montchenot) L’Odas (Rouen) Le Millénaire (Reims) L'Auberge de la Pomme (Damps) Les Bacchanales (Vence) Kabuki Wellington (Espagne)

Dehours Brisefer 2011 : goed om te weten

🍾 FormaatMagnum
📍 TerroirsVallée de la marne
↕️ DoseringExtra brut champagne
💡 Soort champagneBlanc de blancs
⏳ Wijn rijpingChampagne op hout gerijpt
🔎 Malolactische gistingNiet uitgevoerd
🎨 KleurWitte champagne
⭐ VintageVintage 2011
🍇 DruivensoortChardonnay
❤️ SelectiesVintage champagne