Plus de Bulles biedt de cuvées van dit merk niet meer aan, maar wij bieden de grootste keuze aan champagne op het web met %telling% cuvées beschikbaar.

Ontdekken
  • Exclusief
  • Hve
Champagne Janisson-Baradon - Tue Boeuf 2014 - Fles 75 cl
  • Exclusief
  • Hve
Champagne Janisson-Baradon - Tue Boeuf 2014 - Fles 75 cl

Janisson-Baradon

Tue Boeuf 2014 | Fles 75 cl

De Cuvée Tue Bœuf 2014 van Janisson-Baradon is een Blanc de Noirs die zowel elegant als expressief is. Het is een champagne die perfect past bij cocktails, maar ook bij verfijnde gerechten.

 


Bij gereguleerde temperatuur opgeslagen

Al onze champagnes worden opgeslagen bij gereguleerde temperatuur

24H Levering

Van 7,99 € in Nederland en 5,99 € in Europa. Gratis levering in afhaalpunt vanaf 199,99 €

Beveiligde betaling

Met Visa, MasterCard en bankoverschrijving

Geschenk bericht

Laat een kort bericht in uw pakket achter

Omschrijving

De Cuvée Tue Bœuf 2014 van Janisson-Baradon is een Blanc de Noirs die zowel elegant als expressief is. Het is een champagne die perfect past bij cocktails, maar ook bij verfijnde gerechten.

Deze cuvée wordt gemaakt van Pinot Noir-druiven geteeld op één enkel perceel, "Tue Bœuf" genaamd, op de westelijke hellingen van Epernay in de Marnevallei. De bodem van klei en slib en de ondergrond van krijt geven de druiven een openhartig en genereus karakter.

Een derde van deze champagne werd gevinifieerd in kleicementeieren, waardoor de wijn kan werken zonder de oxidatieve kant van het vat, en twee derde in kleine eiken vaten. De malolactische gisting werd geblokkeerd om een maximale frisheid te behouden.

Na de botteling op 31 augustus 2021 rijpen de flessen nog 6 jaar in de kelders van het huis, voordat ze worden gedegorgeerd en gedoseerd met Extra Brut van 2 g/L.

De cuvée Tue Bœuf 2014 werd vertrouwelijk geproduceerd in 2720 flessen.

Kenmerken

Terroirs

  • Druivensoort:

    Pinot Noir (100%)

  • Terroirs:

    Vallée de la MarneEpernay

Vinificatie

  • Kleur

  • Jaargang:

    2014

  • Wijnverzorging:

    Gedeeltelijk gegroeid onder hout

  • Malolactische gisting:

    Niet uitgevoerd

  • Dosage:

    Extra brut (tussen 0 en 6 g/l)

Proeverij

  • Aromas:

    FruitigPittigeKrachtig

  • Combinaties:

    Te serveren bij een voorgerecht en vervolgens als bijgerecht bij een hele maaltijd

  • Bedienings temperatuur:

    10°C

  • Hoogtepunt:

    Hoogtepunt:20212026
    (Apogeum)
    2039

Janisson-Baradon Tue Boeuf 2014 : goed om te weten

🍾 FormaatFles
📍 TerroirsVallée de la marne
↕️ DoseringExtra brut champagne
💡 Soort champagneBlanc de noirs
⏳ Wijn rijpingChampagne gedeeltelijk gerijpt op hout
🔎 Malolactische gistingNiet uitgevoerd
🎨 KleurWitte champagne
⭐ VintageVintage 2014
🍇 DruivensoortPinot noir
❤️ SelectiesVintage champagne