Bruno Paillard
N.P.U. 2008 | Fles 75 cl
De cuvée N.P.U., wat staat voor Nec Plus Ultra, is ontstaan uit de wens om de beste Champagnewijn te produceren, ongeacht de prijs of beperkingen. En dat begint met een zeer grote oogst. Sinds de oprichting voldeden slechts 8 jaargangen aan de hoge eisen van Bruno Paillard: 1990, 1995, 1996, 1999, 2002, 2003, 2004 en tot slot 2008.
Al onze champagnes worden opgeslagen bij gereguleerde temperatuur
Van 7,99 € in Nederland en 5,99 € in Europa. Gratis levering in afhaalpunt vanaf 199,99 €
Met Visa, MasterCard en bankoverschrijving
Laat een kort bericht in uw pakket achter
De cuvée N.P.U., wat staat voor Nec Plus Ultra, is ontstaan uit de wens om de beste Champagnewijn te produceren, ongeacht de prijs of beperkingen. En dat begint met een zeer grote oogst. Sinds de oprichting voldeden slechts 8 jaargangen aan de hoge eisen van Bruno Paillard: 1990, 1995, 1996, 1999, 2002, 2003, 2004 en tot slot 2008.
Het wijnjaar 2008 is een van de beste van de afgelopen jaren, hoewel het een nogal slechte start kende met nat en grijs weer. Maar een prachtige septembermaand leverde druiven op met een absoluut perfecte balans tussen zoetheid en zuurgraad. Na meer dan 10 jaar in de kelders van Bruno Paillard is de 2008 N.P.U. een gestroomlijnde, slanke champagne, met heldere fruitaroma's en een opmerkelijke persistentie.
Voor de cuvée N.P.U. van Bruno Paillard worden enkel druiven van Grand Cru terroirs gebruikt. De Chardonnay komt uit de crus van Oger, Le Mesnil sur Oger en Chouilly, terwijl de Pinot Noir uit Verzenay, Mailly en Bouzy komt.
Zoals altijd bij Bruno Paillard werden voor de vinificatie alleen de zuiverste druiven van de eerste persing gebruikt. De eerste gisting en rijping vonden plaats in kleine oude eikenhouten vaten. Tijdens de 10 maanden die deze fase duurt, laat elke cru zijn eigenheid gelden.
Deze cuvée heeft een diepe, heldere geelgouden kleur, bezaaid met een fijne bruis die zich langzaam en gestaag uitstrekt.
De eerste neus roept fijne aroma's op van zeer vers rood fruit: aalbes, framboos, bosbes en bosaardbei, gemengd met kers en gekonfijte sinaasappelschil. Vervolgens opent het bouquet zich met aroma's van verse gember en pepermunt, die evolueren naar een licht rokerig karakter, met cacaopoeder en kweeperenpasta verlevendigd door de frisheid van kamperfoelie.
In de mond is de aanzet precies, fris, krachtig en sereen. De levendigheid van het oogstjaar versmelt prachtig, waardoor de diepte van de wijn verder kan worden verkend, geserveerd door een zijdezachte textuur. De vele aroma's die de neus oproept, komen samen in een lange, hangende afdronk.
Nec Plus Ultra 2008 van Bruno Paillard biedt een brede waaier aan combinaties tussen spijs en wijn, waaronder tartaar van kalfsvlees, kwartel met foie gras, gegrilde langoustines en saffraanrisotto met venusschelpen.
Chardonnay (50%)Pinot Noir (50%)
Montagne de ReimsCôte des BlancsCramantOgerChouillyLe Mesnil-sur-OgerVerzenayBouzyMailly-Champagne
Grand cru
2008
Verhoogd in hout
Extra brut (tussen 0 en 6 g/l)
FruitigPittigeGeroosterdKrachtig
Kan worden genoten als aperitief, maar kan ook een hele maaltijd begeleiden.
9°C
🍾 Formaat | Fles |
---|---|
📍 Terroirs | Montagne de reims, Côte des blancs, Cramant |
📏 Schaal | Grand cru |
↕️ Dosering | Extra brut champagne |
⏳ Wijn rijping | Champagne op hout gerijpt |
🎨 Kleur | Witte champagne |
⭐ Vintage | Vintage 2008 |
🍇 Druivensoort | Pinot noir, Chardonnay |
❤️ Selecties | Vintage champagne |
De mening van de gidsen