Na zijn studies bouwkunde en oenologie keerde Rémi Leroy terug naar het 9 hectare grote familiedomein in Meurville in de Côte des Bar. Dit bijzondere terroir van de Aube, met zijn klei-kalksteenbodems, geeft de wijnen hun kenmerkende karakter. Rémi's doel is eenvoudig: rijp, gezond en geconcentreerd fruit produceren. De gisting vindt plaats in kleine roestvrijstalen vaten en eikenhouten vaten, met zo min mogelijk interventie. Rémi gebruikt geen fining of filtratie op deze wijnen, en zijn vinificatiestijl evolueert met hem mee naarmate hij nieuwe mensen ontmoet en nieuwe ambities ontwikkelt.
Cuvée Extra-Brut is een van Rémi Leroy's paradepaardjes. Deze cuvée, gemaakt van pinot noir (60%), een derde chardonnay (35%) en een vleugje meunier (5%), is afkomstig van het terroir van Meurville in de Côte des Bar, waar de wijnstokken ongeveer twintig jaar oud zijn. De wijnbouw die Rémi op deze unieke bodem toepast, levert fruit en sappen op met een opmerkelijke typiciteit. Zijn Brut Nature versie is gebaseerd op dezelfde blend, maar met twee verschillen: hij wordt speciaal gerijpt op fles en rijpt langer. De Blanc de Blancs 2017 onthult een zeer fijne mineraliteit.
Plus de Bulles biedt de cuvées van dit merk niet meer aan, maar wij bieden de grootste keuze aan champagne op het web met %telling% cuvées beschikbaar.
Ontdekken« Een heel mooi wijnjaar! »
🔢 Aantal beschikbare producten | 0 |
---|